A Codering BKR

Heeft u een A Codering bij het BKR dan heeft u een probleem want de A staat voor Achterstand en zoals u misschien wel weet is een BKR Codering een notatie dat u dus een schuld niet heeft terug betaald. In bijna alle gevallen staat u terecht bij het BKR en het is dan ook niet mogelijk uw BKR Codering te verwijderen. Soms zijn er procedurele fouten gemaakt waardoor een  A Codering BKR wel kan worden verwijderd maar daar hebben we het in andere artikelen over. We gaan weer terug naar de A Codering BKR en de betekenis en gevolgen van deze A Codering.

Betekenis en gevolgen
De betekenis van de A Codering gegeven door het BKR is dus duidelijk. U heeft een achterstand bij een bedrijf wat uw achterstand heeft doorgegeven aan het BKR. Dit is dus hoe een BKR Codering kan ontstaan. Bedrijven aangesloten bij het BKR ook wel BKR Deelnemers genoemd mogen schulden doorgeven als u deze niet op tijd heeft betaald. Zo kunnen ze ervoor zorgen dat ze zelf of dat andere bedrijven geen krediet meer aan u verstrekken. Dan hebben we het dus over de gevolgen van de A Codering bij het BKR. U kunt niet of bijna niet meer lenen omdat u te boek staat als wanbetaler. Geen problemen dus als u gewoon alles contant kunt betalen maar heeft u af en toe een lening nodig bijvoorbeeld voor uw bedrijf, auto, witgoed en ga zo maar door wat u niet kan betalen zonder een lening dan heeft u dus nare gevolgen van die ene wanbetaling. U kunt het eenvoudig voorkomen een Achterstand Codering te krijgen bij het BKR door alle rekeningen gewoon op tijd te betalen en u mag zelfs schulden maken als u deze maar op de afgesproken data kan terugbetalen. Een BKR Codering blijft vijf jaar staan in het systeem van het BKR. Dit betekend dus dat u erg lang last kunt hebben van deze codering. Veel mensen zien de ernst van een BKR Codering niet in totdat zij deze hebben. Ons advies is dan dus ook een A Codering BKR te voorkomen door geen uitgave te doen welke u niet kunt betalen en geen geld te lenen als u dit niet kunt terugbetalen.

Verschillende Coderingen BKR
Naast de A Codering is er ook een H codering en deze is een stuk positiever aangezien dit staat voor Herstel wat betekend dat u dus zonder problemen geld kunt lenen bij kredietverstrekkers omdat u vijf jaar lang geen extra schulden heeft gemaakt en uw oude schulden heeft afbetaald. Een H codering maakt het soms zelfs eenvoudiger om te te lenen bij banken. Naast de A van Achterstand zijn er ook bepaalde aanduidingen die meer informatie geven. Maar zoals je misschien zou verwachten geven deze geen informatie over de hoogte van de schuld. Ze geven informatie over de staat van terugbetaling. Een BKR Codering krijg je pas als je een schuld niet hebt terugbetaald van minimaal 500 euro. Er zijn ontzettend veel negatieve BKR Coderingen maar er zouden er veel meer zijn als de grens lager zou liggen. In ieder geval weet u nu wat een A Codering bij het BKR betekend maar u weet zeker nog niet alles. We raden dan ook aan om meer artikelen te lezen op onze website. Dit is volledig gratis en zal u het volledige verhaal vertellen waardoor u uw BKR Codering en andere aspecten van het BKR volledig kunt begrijpen.