BKR registratie Opvragen

Iedere inwoner van Nederland heeft het recht om bij het Bureau Krediet registratie hun zogenaamde BKR registratie op te vragen. Uw BKR registratie opvragen is ten allen tijde mogelijk en kan via verschillende kanalen. Veel mensen denken dat het niet noodzakelijk is om hun BKR registratie op te vragen wanneer ze op het punt staan om een lening aan te vragen, maar niets is minder waar. U kunt op het eerste zicht immers zeker weten dat u over geen enkele openstaande schuld beschikt, maar toch heeft u nooit zekerheid tot u deze krijgt van het BKR zelf. Wie weet heeft u bijvoorbeeld ooit wel eens uw telefoonrekening niet volledig betaald of is er een klein bedrag bij een bank onverhoopt als schuld blijven openstaan. In dit artikel vertellen we u graag waarom uw BKR registratie opvragen zo belangrijk kan zijn.

Waarom mijn BKR registratie opvragen?
We kunnen natuurlijk wel zeggen dat het belangrijk is om uw BKR registratie op te vragen, maar nog beter is het als we u een concreet voorbeeld geven. Stel bijvoorbeeld dat u heel wat tijd en moeite heeft gestopt in het vinden van de bank met de laagste kostprijs op een bepaalde lening. U stapt naar de bank in kwestie en vraagt de lening aan waarna de bank beslist om een toetsing bij het BKR uit te voeren. Uit die toetsing blijkt echter dat u als kredietnemer over een openstaande schuld beschikt. Wie weet staat die schuld wel reeds verschillende jaren open en heeft u daardoor een eerder negatieve reputatie gekregen. Die ene bank waar u zolang naar heeft gezocht kan op basis van deze informatie perfect beslissen om u geen krediet toe te kennen en dan bent u er aan voor de moeite terwijl u een dergelijke situatie zo eenvoudig kunt voorkomen.

Hoe mijn BKR registratie opvragen?
U kunt uw BKR registratie op verschillende manieren aanvragen. U kunt er voor kiezen om u rechtstreeks te melden bij het BKR waarna u, uw persoonlijke kopie komt afhalen in Tiel of u kunt er voor kiezen om deze thuis te laten bezorgen. Een andere mogelijkheid is langs te gaan in uw plaatselijke bank en daar te vragen naar het BKR formulier. Dit formulier is terug te vinden in de folder “Wat doet BKR voor mij?”. U kunt het formulier vervolgens invullen en terug geven aan de bankbediende waarna uw aanvraag aan het BKR zal worden doorgegeven. U doet er goed aan er wel rekening mee te houden dat er aan het opvragen van uw BKR registratie kosten verbonden zijn, namelijk 4,50 euro. U dient tot slot ook steeds in het bezit te zijn van uw identiteitskaart.