CKI – Centraal Krediet Informatiesysteem

Wat is het CKI (Centraal Krediet Informatiesysteem)? Het CKI staat dus voor Centraal Krediet Informatiesysteem en dit wordt gebruikt door het BKR om schulden van de Nederlanders bij te houden.

Het CKI
Het CKI – Centraal Krediet Informatiesysteem staat voor het systeem dat het BKR gebruikt om alle mensen in Nederland die geld hebben geleend te registreren. Als u bijvoorbeeld een keer krediet heeft opgenomen om een TV te kopen of om een nieuwe wasmachine of iets dergelijks aan te schaffen dan kunt u er zeker van zijn dat u bij het BKR staat. In dat geval staat u in het CKI geregistreerd. U hoeft zich echter geen zorgen te maken want er zijn ongeveer 10 miljoen Nederlanders die bij het BKR staan en 93 % kan de lening gewoon afbetalen, echter zijn er dus toch 7% van de mensen die moeilijkheden hebben deze schulden terug te betalen en heeft u schulden dan krijgt u een negatieve BKR Codering achter uw naam en in dat geval heeft u wel een probleem.

CKI – Centraal Krediet Informatiesysteem belangrijk
Het CKI – Centraal Krediet Informatiesysteem is een zeer belangrijk systeem. Banken kunnen precies zien wie een negatieve Codering heeft want dit kunnen ze opvragen aan het BKR. Hebt u een negatieve BKR Codering dan krijgt u meestal geen lening dus ook voor u is het belangrijk om geen negatieve BKR Codering te krijgen en op een positieve manier in het CKI te staan. Voor het BKR is het belangrijk dat veel bedrijven zijn aangesloten zodat het CKI zo uitgebreid mogelijk blijft. Het is trouwens wel goed om te zeggen dat als er een negatieve BKR Codering staat het nog altijd mogelijk is geld te lenen want voor een bank is het geen bindend advies wat ze aan de klant door moeten rekenen. Hopelijk hebt u geleerd wat het CKI is en wat het CKI ongeveer doet.