Zakelijk krediet en BKR

Word uw zakelijk krediet bij het BKR Geregistreerd? Het is handig om te weten of uw zakelijk krediet bij het BKR wordt geregistreerd.

Antwoord registratie van zakelijk krediet:
Om meteen met het antwoord te komen op de bovenstaande vraag of uw zakelijk krediet wordt geregistreerd bij het BKR kunnen wij denk ik blij maken met het antwoord dit is namelijk nee. Maar dit antwoord is wel wat kort door de bocht want als u hoofdelijk aansprakelijk bent dan is dit weer anders geregeld in dat geval wordt u zakelijk krediet wel bij het BKR Geregistreerd en kunt u ook een negatieve registratie krijgen als u een achterstand oploopt bij het terugbetalen van het zakelijk krediet bij de kredietverstrekker.

Hoofdelijk aansprakelijk wel registratie bij BKR
Bent u hoofdelijk aansprakelijk voor het geleende zakelijke bedrag bij het BKR dan wordt dit krediet dus zoals al gezegd wel geregistreerd. Dit komt omdat u in feite net zoals bij een gewone lening verantwoordelijk bent en omdat u een grotere verantwoordelijkheid heeft dan bijvoorbeeld uw zakenpartner die 25% van het bedrijf beheert en daarmee dus ook 25% schuld heeft van het geleende krediet. Dan bent u dus ook aansprakelijk en wordt u geregistreerd en komt u bij het BKR te staan.

Hopelijk is duidelijk wanneer uw zakelijk krediet wordt geregistreerd bij het BKR. Zo niet neem dan contact op met het BKR want het is niet een zwart-wit situatie maar er is een grijs gebied wat betreft dit onderwerp.