BKR in 2013

Het jaar is bijna afgelopen en het BKR is weer een jaar langer op deze wereld. Wat is er allemaal gebeurd en wat brengt de toekomst van het BKR met zich mee? Het BKR is op zich niet veel veranderd ten opzichte van het vorig jaar maar er wordt in deze crisistijd wel een grote vraag gedaan naar de capaciteiten van het BKR want het aantal BKR aanvragen is niet gering geweest dit jaar. Ook voor volgend jaar is de verwachting dat het aantal aanvragen bij het BKR weer flink zal zijn omdat de economie nog altijd niet de oude is.

Voor 2013 staan er veranderingen voor de deur die verschillende groepen zullen bereiken. Ten eerste een verandering die het BKR wilt doorvoeren als we het hebben over het aanvragen van het BKR. Als alles goed gaat kunnen ergens in 2013 de aanvragen van het BKR online worden aangevraagd en dat betekend dat u niet meer langs de bank hoeft te gaan. Dit is voor veel mensen een verbetering en het zorgt ervoor dat u anoniemer uw BKR kunt opvragen. Deze verandering geldt dus voor iedereen. De verwachting is wel dat u nog altijd langs de bank kunt gaan totdat de werking van het online systeem perfect werkt.

Een andere verandering die gewenst is door het BKR maar waar absoluut nog geen bindende beslissingen over zijn genomen zijn de registraties van studenten bij het BKR. Studenten hebben vaak een studieschuld en zouden met de nieuwe regels betreffende het leenstelsel zouden het aantal studenten met schulden sterk kunnen stijgen. De noodzaak om registraties van studenten met schulden bij te houden is dan ook groter dan ooit en vandaar de wens van het BKR om studenten met schulden te registreren.

Het BKR zal in 2013 dus weer moeten bewijzen dat zij zich kunnen aanpassen aan de nieuwe omstandigheden van onze maatschappij. Dit betekend dus moderniseren en kwesties zoals hierboven beschreven met studenten juist aanpakken. Ook het toenemende aantal huizenbezitters dat verlies leidt met de verkoop van hun huizen betekend een nieuw vraagstuk voor het BKR. Of het BKR deze vraagstukken in 2013 succesvol gaat aanpakken zal de toekomst uit moeten wijzen.