BKR en Studieschuld

Wilt u weten of het BKR ook uw studieschuld registreert? Een studieschuld is weer een andere schuld en het BKR kijkt er weer op haar manier tegenaan.

Geen registratie met Studieschuld
Het BKR registreert geen studieschuld bij het BKR. Dit is mooi voor studenten want een BKR Codering is natuurlijk niet prettig, maar hoe zit het nou precies? Omdat u een schuld heeft bij DUO wat staar voor Dienst Uitvoering Onderwijs registreert het BKR niet uw schuld. U krijgt uw stufi van het DUO en ook leent u hier geld voor uw studie. Het DUO is geen deelnemer van het BKR dus zoals al gezegd zal uw studieschuld niet worden geregistreerd. Dit betekend natuurlijk niet dat u uw schuld niet hoeft terug te betalen dit moet altijd en overal welke instantie u ook controleert.

Motivatie
Het is misschien wel een motivatie als u weet dat uw schuld wel bij het BKR zou worden geregistreerd maar het is natuurlijk zo dan een studieschuld een investering in uzelf is wat in de toekomst juist meer geld moet gaan opleveren dan u erin steekt. Mede dankzij dit argument wordt uw studieschuld niet geregistreerd bij het BKR. Ook het feit dat u deze schuld afsluit en er in feite kennis voor terug krijgt en geen product is belangrijk geweest in de beslissing uw studieschuld niet te registreren. U kunt moeilijk uw kennis als onderpand geven om maar een voorbeeld te noemen. Hopelijk is het duidelijk dat uw studieschuld niet wordt geregistreerd en ook waarom dit gebeurd!