Creditcard BKR

Hebt u een BKR Notering en is het lastig om een Creditcard te krijgen? Of wilt u meer weten over Creditcard en BKR Noteringen die u kunt krijgen als u een Creditcard aanschaft? In dit artikel leest u alles over Creditcards en BKR!

BKR en Creditcard
Een Creditcard is een betaalmiddel waarbij u kunt kopen zonder dat u meteen hoeft te betalen, erg handig dus als u iets moois ziet wat u wilt hebben, maar uw salaris bijvoorbeeld nog niet gestort is door de Creditcard kunt u alsnog dit product of deze dienst kopen. In principe kan iedereen met een vaste baan aan een Creditcard komen want deze zullen allemaal worden goedgekeurd. Alleen bij schulden wordt het lastiger aan een Creditcard te komen. U hebt dan waarschijnlijk een Notering staan bij het BKR.

Creditcard zonder BKR Toetsing
Heeft u een negatieve BKR Notering dan is het moeilijker om aan een Creditcard te komen. Het BKR geeft advies aan de verstrekkers van de Creditcard om geen krediet aan u te geven omdat dit risicovol kan zijn. Ondanks dat het maar een advies is en deze Creditcardmaatschappijen dit mogen negeren zullen zij dit vaak overnemen wat er voorzorg dat Creditcard met BKR Toetsing een stuk moeilijker zal worden. Toch kunt u aan een gewone Creditcard komen doordat er aanbieders zijn die geen BKR Check doen en u dus gewoon een Creditcard kunnen geven. Let wel op want het kan risicovol zijn als u het geld niet meteen kunt terugbetalen (wat gratis is) moet u dit in termijnen gaan doen (wat niet gratis is). Vaak kost het ook meer om bij deze aanbieders een Creditcard te krijgen omdat zij meer risico lopen door uw BKR niet te checken.

Problemen met BKR maar wel genoeg eigen krediet?
Hebt u problemen met het BKR maar is dat iets uit het verleden en heeft u dus wel genoeg eigen krediet dan kunt u in plaats van een Creditcard of Creditcard BRK ook een DebitCard nemen. Deze kaart heeft hetzelfde als een Creditcard en je kan dus overal betalen, maar u moet de kaart zelf opladen dus niet achteraf maar vooraf betaald u al. Voor deze kaart is een Toetsing bij het BKR niet nodig gezien u natuurlijk alleen kunt uitgeven wat u zelf heeft betaald! Daarom wordt de DebitCard ook steeds populairder!