Te laat betaald, wat nu?

Hebt u een rekening te laat betaald en vraagt u zich nu af wat te doen? Komt u misschien bij het BKR te staan? Als u te laat betaald dan moet u weten dat u niet de enige bent want ongeveer 7 procent van de consumenten die bij het BKR betaald te laat en voldoet dus niet aan zijn of haar verplichtingen die ze toch echt hebben.

Voorkomen van BKR bij te laat betalen rekening
Als u te laat heeft betaald dan heeft u één voordeel en dat is dat u weet dat u te laat heeft betaald en u dus de mogelijkheid heeft om het bedrijf dat u te laat heeft betaald te contacteren en te verzoeken uw achterstand niet door te geven. Natuurlijk zullen zei dit niet doen als u een goede uitleg heeft maar heeft u dit niet dan kunt u er donder op zeggen dat u wel bij het BKR komt te staan. In principe zijn kredietverstrekkers en deelnemers bij het BKR allemaal verplicht een achterstand op de verplichtingen te melden, financiële verplichtingen wel te verstaan. U mag ook niet zomaar bij het BKR worden geregistreerd, eerst moeten er enkele formele stappen worden doorlopen. Welke dat zijn leest u hieronder.

Voorwaarden van Negatieve BKR Codering
Voordat u een negatieve Codering bij het BKR kunt krijgen omdat u te laat heeft betaald moet de deelnemer bij het BKR u waarschuwen dat u bij het BKR geregistreerd kan worden als u uw verplichtingen niet nakomt. U kunt dus nog geen Negatieve BKR Codering krijgen als u nog niet gewaarschuwd bent. De periode tussen deze momenten verschilt en ook de periode van vermelding verschilt. Tussen het melden van de achterstand en een daadwerkelijke negatieve Codering staan bij het BKR duurt tussen de vier en twee maanden. Zoals in eerdere artikelen op deze site ook gemeld maar fout wordt elke schuld gemeld en dus niet alleen vanaf een 500 euro. Al hebt u 30 euro achterstand dan wordt u ook gemeld door de bedrijven met een achterstandsmelding. Betaal dus niet te laat maar op tijd hoe groot het bedrag ook is. Hopelijk is duidelijk wanneer u een BKR Codering krijgt als u te laat heeft betaald.

Voorwaarden verdwijnen BKR
Er zijn ook voorwaarden waarop uw BKR weer kan worden verwijderd. Als u uw achterstand waardoor u een BKR Codering heeft gekregen hebt afgesloten met een terugbetaling van deze achterstand dan heeft u een H achter uw naam staan. De H staat voor Herstel, en bij deze Codering komt een einddatum te staan als het contract met de deelnemer is beëindigd. Vijf jaar nadat u een BKR Codering heeft opgelopen en afbetaald en dus vijf na de einddatum vervalt uw BKR Codering.

Moraal van het verhaal is zoals al gezegd, betaal nooit te laat maar altijd op tijd!