Het BKR – Uitleg over het BKR

Wat is het BKR precies? Veel mensen hebben wel is van het BKR gehoord maar wat het BKR doet blijft meestal vaag. In dit artikel vindt u van alles wat over het BKR zo kunnen we alle aspecten van het BKR kort belichten en krijgt u een goed overzicht van wat het BKR nou precies is.

Wat doet het BKR?
Het BKR Registreert alle leningen die worden afgesloten in Nederland. Het BKR registreert al deze leningen omdat ze zowel consument als bedrijven willen behoeden van consumenten met te veel schulden. Ook alle hypotheken worden dus geregistreerd. Kunt u de lening niet terug betalen dan krijgt u een negatieve BKR Score. Een negatieve BKR Score betekent dat u bijna niet meer tot helemaal niet meer kunt lenen.

Hoe houdt het BKR alles bij?
Het BKR houdt alles bij in het CKI dit is het Centraal Krediet Informatie. In dit systeem worden alle leningen opgeslagen. Bedrijven kunnen voordat ze bijvoorbeeld geld aan u uitlenen een BKR aanvraag doen ook wel BKR Opvragen (naam van deze site). Met het opvragen van BKR kunnen veelal kredietbedrijven zoals banken zien of ze geld moeten lenen aan een consument of dat dit risicovol is omdat zij al vaker schulden hebben opgelopen. U begrijpt het al leven met een BKR is niet prettig daarom moet u dit ook voorkomen. Is dit niet mogelijk dan kunt u verschillende coderingen aan uw broek krijgen van het BKR. Hoe dit werkt leest u hieronder.

Coderingen van het BKR
De ene persoon heeft natuurlijk een andere schuld dan de ander, maar het is niet eens de hoogte van de schuld maar de mogelijkheid van terugbetalen van de consument wat bepaalt welke codering deze krijgt. Een BKR Codering heeft een letter en een cijfer. De letter van de BKR Codering staat voor A=Achterstand of H=Herstel. Het Cijfer komt alleen voor bij Codering A en de cijfers lopen van 1 tot 5. Wat zij betekenen kunt u hier lezen: BKR Coderingen Uitleg. Het komt er op neer en dat is wel logisch dat een zwaardere codering bij het BKR het veel moeilijker maakt om te lenen.

Algemeen BKR en onze site
Naast de bovengenoemde algemene punten over het BKR die belangrijk zijn, zijn er nog veel en veel meer belangrijke aspecten denk aan BKR Deelnemers en onze website gaat bijvoorbeeld over BKR Opvragen. Wilt u weten hoe u geregistreerd staat bij het BKR dan moet u uw BKR Opvragen. Hoe dit te werk gaat leggen wij duidelijk uit. Ook ontwikkelingen over het BKR hebben wij op onze site staan zoals BKR Nieuws. Het BKR is een belangrijk orgaan voor banken en zal dan ook nog heel lang blijven bestaan. Wij zijn een informatieve site over het BKR die mensen zo veel mogelijk willen laten leren over het BKR aangezien leven met een BKR Registratie gegeven door het BKR erg moeilijk kan zijn.

Wilt u meer weten over een onderwerp van het BKR gebruik de search bar rechts boven of klik op een link naar een ander onderwerp te vonden in dit artikel (lichtblauw woorden). Hopelijk weet u nu in het algemeen wat het BKR doet.