Onterechte BKR registratie verwijderen lastig

Het verwijderen van een BKR registratie blijft lastig. En dat het lastig blijft is prima behalve als het een onterechte registratie is dan is het natuurlijk zeer vervelend als deze niet kan worden verwijderd. Het BKR heeft het natuurlijk lastig om onderscheid te maken tussen onterechte BKR registraties en terechte BKR registraties omdat er niet altijd sprake is van een zwart-wit beeld. Vaak is er een grijs gebied waardoor consumenten nog wel eens onterecht kunnen worden geregistreerd door het BKR. In dit artikel vertellen we graag hoe een BKR Registratie alsnog kan worden verwijderd en wat de do’s en dont’s zijn.

BKR Codering achterhalen

Allereerst is het verstandig om voordat u gaat bijten naar het BKR er achter komt waarom u bij het BKR staat geregistreerd. Dit houdt in, welk bedrijf heeft u geregistreerd en voor welke bedrag. Ook is het al een goede tip om in deze fase meer te weten te komen over de procedure die bij een negatieve registratie bij het BKR tot stand komt want u kunt zich eventueel op gemaakte fouten beroepen en de registratie nietig laten verklaren als er fouten zijn gemaakt. Terug naar de BKR Codering achterhalen. Dit is ook weer wat gedoe. Het is namelijk de bedoeling dat u voor vijf euro uw BKR op gaat vragen bij de bank. Uw BKR Opvragen is niet zo moeilijk maar toch worden hier nog wel eens fouten gemaakt waardoor het verwijderen van uw BKR weer langer duurt. Op onze site leggen we uitgebreid uit hoe u uw BKR kunt opvragen dus lees dat goed door. Er van uitgaande dat u uw BKR succesvol heeft opgevraagd is het dus nu duidelijk welk bedrijf u heeft geregistreerd bij het BKR. Meestal is het in deze fase ook al duidelijk of dit een terechte of onterechte registratie is. U meet zelf het beste of u inderdaad ergens een lening of voorschot te laat heeft terugbetaald of dat u nog nooit iets bij het betreffende bedrijf heeft gekocht.

BKR Codering verwijderen

Nadat de BKR Codering bekend is geworden door het BKR op te vragen kunt u beslissen om te proberen uw BKR te verwijderen. Als er volgens u sprake is van een onterechte BKR Codering dan is het vak nog geen gelopen zaak. Het BKR moet dit uiteraard ook vinden en dat is waar vaak het probleem zit. Het BKR ziet meestal wel reden om u een registratie te geven in hun systeem als wanbetaler. Even in het midden gelaten of u inderdaad een wanbetaler bent er zijn mogelijkheden om de volgens u onterechte BKR Codering te verwijderen.

1) Mogelijkheid één is om het BKR te bellen en uw verhaal uit te leggen. Dit zal altijd de eerste stap moeten zijn, zeker als u weet dat u een onterechte BKR registratie heeft opgelopen door een fout. Het BKR zal vaak, mits u bewijzen heeft, met u meegaan. Echter er is dus wel al bewijs nodig.

2) Mogelijkheid twee is te kijken naar procedurele fouten. Op dit moment is het BKR verplicht om van te voren aan te geven dat een negatieve BKR registratie op komst is. Zijn er in deze of andere procedures fouten gemaakt dan is het mogelijk de misschien wel terechte BKR registratie te verwijderen.

3) Optie drie is dat u helaas moet accepteren dat u een BKR Codering heeft welke terecht of onterecht niet door het BKR wordt verwijderd. Dit kan zijn als u niet genoeg bewijs heeft om uw onschuld te bewijzen bijvoorbeeld. Heeft u geen liquiditeitsproblemen en hoeft u niet te lenen binnen nu en vijf jaar dan kunt u dat altijd doen want een BKR codering blijft maximaal vijf jaar staan na het aflossen van de schuld.

4) Optie vier is om een advocaat of bedrijf in dienst te nemen welke is gespecialiseerd in het verwijderen van een (on)terechte BKR Registratie.

5) Optie vijf is om in de schuldsanering te gaan en na dit succesvol te hebben doorlopen een jaar of twee, drie zal ook de negatieve BKR registratie worden verwijderd.