Auto kopen met BKR

Een auto kopen met BKR, het is iets wat niet meteen eenvoudig lijkt, maar waar toch heel veel mensen mee te maken krijgen. Een auto is voor veel mensen essentieel omdat ze het nodig hebben om bijvoorbeeld boodschappen te doen, naar het werk te rijden, kinderen op te halen van school, etc. Het is dan ook niet altijd mogelijk om u zomaar neer te leggen bij het feit dat u misschien geen auto zult kunnen kopen omdat u over een BKR codering beschikt. In dat geval hebben we goed nieuws voor u, want tegenwoordig bestaan er verschillende mogelijkheden om zelfs met een BKR codering een auto te kunnen kopen.

Hoe auto kopen met BKR?
Er bestaan verschillende mogelijkheden om een auto te kopen met BKR. De vraag die u zichzelf in eerste instantie moet stellen is of dat u de auto echt meteen wenst aan te kopen of u toch liever kiest voor een lease. Veel mensen vinden het bijvoorbeeld maar niks om zomaar even erg veel geld op tafel te moeten leggen om iets aan te kopen wat na dag 1 meteen aanzienlijk in waarde is gedaald. Een auto staat immers bekend als één van de zogenaamde “dode investeringen”. Hoewel het voor velen een noodzakelijke investering is, is het bovenal een investering die nooit geld zal opbrengen, in tegendeel. Dit is meteen de belangrijkste reden waarom erg veel mensen er vandaag de dag voor kiezen om een lease-overeenkomst af te sluiten. Een lease-overeenkomst stelt u in staat om een auto naar keuze aan te kopen, maar deze maandelijks af te betalen in plaats van in één keer het volledige bedrag op te hoesten. Hoe dan ook is deze keuze belangrijk om u een correct antwoord te kunnen geven op de vraag hoe een auto met BKR aan te kopen.

Hoe staat het met uw inkomen?
Wanneer u een grote aankoop zoals een auto wenst te doen en u over een BKR codering beschikt zult u er alles aan moeten doen om de financiële instelling of leasemaatschappij te overtuigen van uw financiële mogelijkheden. Bijzonder belangrijk op dit vlak is natuurlijk uw inkomen. Ondanks het feit dat u over een BKR codering beschikt kan het immers wel perfect voorkomen dat u over een meer dan voldoende inkomen beschikt. In een dergelijk geval kunt u dat in de weegschaal gooien om uw financiering of leasing toch goedgekeurd te krijgen. Let wel, het is niet uitgesloten dat de kostprijs van uw krediet of leasing net ondanks uw BKR codering toch wat hoger zal komen te liggen. Verder is een auto kopen met BKR wanneer u over voldoende financiële mogelijkheden beschikt perfect mogelijk.