Na de schuldsanering

Wat kunt u verwachten na de schuldsanering? Hoe zit het met uw BKR codering nadat u de schuldsanering heeft doorlopen? Het is belangrijk om te weten wat u kunt verwachten na de schuldsanering. Het is zelfs zeer belangrijk om dit te weten zodat u de juiste keuze kunt maken voordat u in de schuldsanering terecht komt. Belangrijke vragen zoals wat er met de BKR registratie gebeurd nadat de schuldsanering is verkopen kunnen uw keuze beïnvloeden. Daarom hebben we dit artikel geschreven zodat u weet wat u kunt verwachten na de schuldsanering.

Tijdens de schuldsanering
Overigens om het hele verhaal compleet te maken kunt u nadat u dit artikel heeft gelezen ook het volgende artikel lezen over wat u tijdens de schuldsanering gaat tegenkomen. Belangrijk natuurlijk om te weten: Tijdens de schuldsanering.

Na de sanering
U hebt een aantal jaar op een houtje lopen bijten zodat een deel van uw schulden kunnen worden kwijtgescholden. Maar hoe zit het met uw schulden na de sanering? In principe heeft u geen schulden meer na de schuldsanering. Maar hier zijn enkele uitzonderingen op zoals boetes, schulden bij slachtoffers ook wel schadevergoedingen genoemd en langlopende studieschuld. Deze moet u gewoon betalen na de schuldsanering. Echter al uw andere schulden en dat zal het grootste deel zijn zullen deels worden gesaneerd. Het is de bedoeling dat u tijdens de schuldsanering een deel aflost en als u dat 3 jaar lang goed doet zal na 3 jaar de resterende schuld met kennisneming van de schuldeisers worden gesaneerd en zal de schuld verdwijnen. Let op u bent eindelijk van schulden af raak nooit meer in de schulden nu u dit heeft meegemaakt.

BKR Registratie na de schuldsanering
Na de schuldsanering wordt er een einddatum geprikt. De einddatum staat voor de laatste dag van de schuldsanering. Deze datum staat echter ook voor de eerste dag van de vijf komende jaren waarin u nog negatief geregistreerd zal staan bij het BKR. Helaas is dat het slechte nieuws als uw schuldsanering is afgelopen maar het is maar een registratie. Als u de schuldsanering heeft doorlopen dan moet dit ook te doen zijn. Lenen bij een gewone bank wordt erg lastig behalve natuurlijk als uw financiële situatie veel sterker is geworden.

Hopelijk is duidelijk geworden wat u te wachten staat na de schuldsanering!