Voordelen van het BKR

Zijn er voordelen aan het BKR? Veel mensen denken aan schulden als ze het BKR horen, maar is het echt zo negatief wat het BKR allemaal doet? In dit artikel kunt u onze visie vinden over wat het BKR doet en wat wij daarvan vinden.

Negatieve associaties bij BKR
De meeste mensen hebben bij het BKR negatieve associaties. Ze denken aan schulden, betalingsproblemen en bureaucratische problemen, maar wij zien dit toch wat anders ondanks de vele mailtjes die wij dagelijks krijgen over vragen en problemen met het BKR zien wij toch wat voor werkt het BKR doet en zien wij in meerdere mate de voordelen van het BKR dan de nadelen van het BKR.

BKR heeft voordelen
Bij het BKR staan heeft voordelen. Hierbij maken we wel onderscheidt tussen een schuld hebben met achterstand en bij het BKR staan en gewoon een schuld hebben zonder achterstand. Als bij het BKR staat en u betaald uw rekening netjes dan heeft het BKR voor u het voordeel dat kredietverstrekkers dit kunnen zien als ze uw BKR Opvragen en vervolgens sneller een lening zouden kunnen verschaffen. Let op we zeggen het voorzichtig want het BKR geeft geen oordeel maar alleen objectieve feiten. Hebt u een schuld dan is een BKR Registratie zeker lastig maar het voordeel is dat u wordt beschermd tegen nog hogere schulden. Daarnaast worden andere bedrijven en consumenten ook beschermd tegen u want u kunt hen mogelijk niet betalen waar dat wel nodig zou kunnen zijn. Het mes snijdt dus aan drie kanten in dit geval.

Wel of geen BKR
Zoals al genoemd krijgen wij vaak mailtjes maar enkele zijn maar echt puur negatief vaak en dan kijken we naar 90% van de gevallen wordt er niet negatief gesproken over het BKR het wordt daarom steeds meer gezien, althans dat denken wij, als orgaan dat ons beschermt en goed ook wij kunnen geregistreerd raken maar in feite is het voor iedereen beter dat het BRK bestaat. Ongeveer 93% van de consumenten heeft geen problemen met aflossen van schulden en voor die consumenten kan het BRK een voordeel zijn zeker als later het systeem, beloon de goede betaler, later wordt ingevoerd. Hierover wordt veel gesproken in de politiek. Wij vinden het BKR dus een prima zaak en zien vele voordelen. Er zijn er meer dan de enkele die zijn genoemd, maar dat is voor een volgend artikel.