BKR Verzekering

Staat u bij het BKR en bent u bang dat u zich niet kunt verzekeren voor welke verzekering dan ook dan moet u dit artikel over BKR Verzekering zeker eens lezen. Hebt u een notering bij verzekeringsbedrijven omdat u slecht betalingsgedrag heeft laten zien dan kan het wel is lastig zijn om een verzekering te krijgen, maar hoe zit dat nou; mag je geweigerd worden of kan je BKR Notering worden getoetst worden door een verzekeringsmaatschappij?

Verzekering geen probleem
In principe zijn er geen verzekeraars aangesloten bij het BKR dus het is mogelijk om uzelf te verzekeren ondanks uw BKR Notering anders wordt het als u slecht betalingsgedrag heeft laten zien dan heeft u namelijk de verzekeraars laten zien dat u niet een geschikt persoon bent om een verzekering mee af te sluiten. Natuurlijk kunt u wel overeenkomen om van te voren te betalen wat dit probleem zou kunnen oplossen mocht u dit geld wel hebben. U mag niet geweigerd worden door verzekeraars voor basis verzekeringen en dat zal dan ook niet gebeuren als u een BKR Notering heeft. Ook bij slecht betaalgedrag bij andere verzekeraars kunt u niet geweigerd worden heeft u echter bij verzekeringsmaatschappij X niet op tijd of helemaal niet betaald dan hebben zij wel het recht de verzekering te laten vallen en hun op te nemen in eigen bestanden waar u dan zeg maar op de zwarte lijst terecht komt te staan.

Specialisten BKR Verzekering
Ook zijn er specialisten die u kunnen helpen als u bent geweigerd voor een bepaalde verzekering door een bepaalde verzekeraar. Deze specialisten kunnen u helpen als u elders bent geweigerd bij een verzekeraar. Vaak kunt u hier ook verzekeringen afsluiten let wel op deze zijn meestal een stukje duurder dan bij andere verzekeraars. Dit is op zich wel logische want u wordt meestal niet voor niets geweigerd maar u hoeft natuurlijk ook niet de hoofdprijs te betalen voor een Verzekering als u bij het BKR om maar wat te noemen.