BKR Score

Een BKR Score is een vervelend iets om te hebben. Een BKR Score geeft namelijk aan hoe hoog uw schuld is. Maar een BKR Score hoeft niet per se vervelend te zijn, want een BKR Score kan ook aangeven dat u geen schuld heeft. Dan krijgt u de BKR Score H deze staat voor de H van Herstel wat betekend dat u geen BKR Score meer heeft. Herstel betekent wel dat u een BKR Score heeft gehad anders heeft u helemaal geen BKR Score maar dit is logisch.

Naast de BKR Score H die tevens alleen wordt opgegeven als dit wordt opgevraagd door een Deelnemer van het BKR kunt u ook een BKR Score A krijgen. Deze A score is minder positief want de A staat voor achterstand en betekend dat u op dit moment een achterstand heeft op het afbetalen van uw krediet. Dit maakt het niet aantrekkelijk op nog meer krediet aan u uit te lenen en meer hooi op uw vork te nemen dan u eigenlijk aankunt met uw financiële middelen.

De BKR Score is in het leven geroepen om u dus te beschermen niet te hoge schulden op te bouwen die niet meer aflosbaar zijn, waardoor u in de schuldsanering terecht kunt komen. Dit kan voorkomen worden als een Deelnemer van het BKR uw Score opvraagt. Zo weet de deelnemer bijvoorbeeld dat u een BKR Score van A3 heeft en dan is het voor de deelnemer makkelijker om te beslissen geen geld aan u uit te lenen. Dit doen ze alleen als ze uiteindelijk winst op de lening kunnen maken maar is er een grote kans dat u niet terug betaald dan wordt zowel bijvoorbeeld de bank als de burger behoudt van problemen door de BKR Score van het BKR.

U kunt uw BKR Score opvragen door bij elke bank in Nederland een formulier te vragen deze in te vullen en 4,95 te betalen aan de bank. Deze zal uw aanvraag doorsturen naar het BKR, de kosten hiervan bedragen 4,95 en binnen tien dagen zal het BKR naar het door u opgegeven adres de BKR Score sturen. Zo weet u welke bedrijven uw BKR Score hebben opgevraagd en welke BKR Score ze van u in hun bestand hebben staan. Wilt u nog meer weten over uw BKR Score? Bekijk dan deze site: BKRScore.nl om alles te weten te komen over uw BKR Score/coderingen.