Doorlopend Krediet

Doorlopend Krediet is een populaire vorm van lenen. Maar met Doorlopend krediet moet wel opgelet worden. Doorlopend Krediet heeft namelijk een aantal lastige aspecten.

Doorlopend Krediet is bestemd voor particulieren die in de toekomst hoogstwaarschijnlijk geld nodig hebben maar waar niet bekend is hoeveel geld er precies nodig is. Het geld dat de particulier kan lenen met het Doorlopend Krediet verschilt dus. U kunt bijvoorbeeld op reisvakantie gaan maar hoelang bent u weg en wat kost dit? In deze situatie zou een Doorlopend Krediet erg handig zijn.

Een Doorlopend Krediet is dus erg handig als in de toekomst niet goed of helemaal niet bekend is hoe veel geld u ergens voor nodig heeft, daarom is Doorlopend Krediet een erg populaire lening en de populariteit van de lening stijgt nog steeds.

Bij een Doorlopend Krediet hoort een afspraak over de terugbetaling van het geleende geld waaronder het rentepercentage en of er misschien een boete staat op het te snel af lossen van het Doorlopend Krediet al is dit meestal niet het geval. Doorlopend Krediet is meestal boetevrij aflossen.

De rentepercentages zijn vaak tussen de 1 % en 2,5 % per maand wat een aardig hoog percentage is. Meestal is deze rente ook variabel mits dit anders overeen is gekomen. Ook is er sprake van een kredietlimiet wat meestal rond de 5000 euro ligt. U moet natuurlijk net als bij een gewone lening laten zien dat u dit kunt terug betalen anders komt u niet in aanmerking voor een Doorlopend Krediet. Vaak moet u uw netto inkomen, uw woonsituatie en Burgerlijke staat doorgeven om een Doorlopend Krediet te kunnen afsluiten

Het Doorlopend Krediet heeft dus veel voordelen, een nadeel kan zijn dat er geen afspraak wordt gemaakt over het einde van het Doorlopend Krediet waardoor niet altijd duidelijk is waar de partijen aan toe zijn. Wilt u toch een andere vorm van lenen gebruiken dan kunt u ook dit artikel op onze site lezen over flitskrediet. Misschien is een flitskrediet lening wel wat voor u!