Leasen met BKR

Leasing is een overeenkomst die gemaakt wordt tussen twee partijen, de kredietvertrekker (lessor) en de gene die het krediet in ontvangst neemt (lessee). De overeenkomst gaat over het beschikbaar stellen van een krediet voor een bepaalde periode. Leasen wordt vaak gebruikt bij bedrijven die hun werknemers een auto van de zaak ‘geven’ maar deze auto leasen ze zelf van een autodealer. Zo zijn er nog talloze leasevormen. Maar is het mogelijk om te leasen met een BKR Score? Of wilt u misschien wel leasen zonder dat uw BKR Score wordt gecontroleerd?

Er zijn twee belangrijke vormen van lease: financial lease en operational lease.

Financial lease met BKR
Bij financial lease is de lessor gedurende de gehele periode de juridische eigenaar terwijl de lessee geheel verantwoordelijk is voor het economisch eigendom. Verzekering, onderhoud en dergelijke zijn dus allemaal kosten die de lessee moet betalen. De looptijd van de lease is meestal de economische levensduur van het geleasede object. Aan het einde van deze looptijd wordt de lessee verplicht om het object te kopen voor de boekwaarde om zo juridische eigenaar te worden. Financial lease met BKR is lastig want het is gewoon lastig om bijvoorbeeld een auto te leasen en de betaling hiervan rond te krijgen als u weinig of geen geld heeft. Financial lease met BKR is wel mogelijk als u een bedrijf kunt vinden dat uw BKR Score niet controleert.

Operational lease met BKR
Bij deze vorm van leasing blijft de lessor ook (voor het grootste deel) verantwoordelijke voor het economische eigendom. Onderhoud wordt hier betaald door de lessor en er is dus minder risico voor de lessee. Deze vorm van leasing lijkt eigenlijk op “gewoon” huren. De lessee kan over het algemeen ook op elk moment de leasing opheffen. Aangezien onderhoud wordt betaald door de lessor is leasen met een BKR Score iets makkelijker met Operational Lease dan met Financial Lease. Echter ook Operational lease met BKR is niet gratis

Sale and lease back
Sale and lease back is een methode die door bedrijven wordt gebruikt. Het bedrijf verkoopt het object aan een de toekomstige lessor om het daarna van deze partij terug te leasen. Dit wordt gedaan zodat het bedrijf kapitaal vrij kan maken. Er komt namelijk geld binnen van de verkoop en daarna worden de kosten van leasing verdeeld over meerdere jaren. Sale en lease back is niet mogelijk met een BKR Score omdat uw BKR Score zeker wordt gecontroleerd.

Leasen is een veel voor komende vorm van financieren in het bedrijfsleven, vooral de Financial lease is erg populair de laatste jaren, leasen zelf zal altijd wel een veel gebruikte vorm van financiering zijn en dat is niet voor niets want leasen is gewoon erg handig. Leasen met BKR is niet verstandig en vaak ook niet mogelijk omdat uw financiële situatie wel degelijk wordt bekeken als u wilt leasen met BKR.