BKR Deelnemers

Welke bedrijven zijn BKR Deelnemers en waarom zou een bedrijf een BKR Deelnemer willen zijn? In dit artikel vindt u alles over het hoe en waarom van BKR Deelnemers.

Waarom BKR Deelnemer
Eigenlijk is het antwoord op de vraag waarom zou een bedrijf, instantie, gemeente of noem maar op zich willen aansluiten bij het BKR heel simpel. Zo kunnen bovengenoemde als ze krediet uitlenen of in zee gaan met bepaalde personen controleren of ze met iemand te maken hebben die schulden heeft. Zo kan beter worden bepaald of er niet een risico wordt genomen om met iemand in zee te gaan of krediet aan uit te lenen. Meestal als er sprake is van een negatieve BKR Codering na het opvragen van het BKR is de keuze vaak negatief voor deze consumenten om geld aan uit te lenen of mee in zee te gaan. BKR Deelnemers hebben tevens wel de vrijheid om deze mensen geld uit te lenen als ze denken dat het wel kan, er wordt dus geen vrijheid van u afgenomen als het om financiële keuzes gaat, u kunt de keuze als BKR Deelnemers simpelweg beter maken. Daarnaast kunt u het zien als morele plicht omdat het ook de consument die wordt gecontroleerd beschermd.

Wie zijn BKR Deelnemers
Bijna alle kredietverstrekkers zijn Deelnemers van het BKR, dek hierbij aan alle grote maar ook kleine banken. Verder kunnen gemeentes BKR Deelnemers zijn en vaak zijn ze dit ook. Alle bedrijven kunnen Deelnemer worden van het BKR om hun klanten te checken, maar vooral voor kredietverstrekkers is dit echt een meerwaarde om BKR Deelnemer te zijn. Wilt u weten welke bedrijven allemaal BKR Deelnemers zijn dan kunt u naar deze lijst gaan van alle BKR Deelnemers.

De lijst hierboven is op enkele bedrijven na compleet. Natuurlijk zullen er steeds nieuwe BKR Deelnemers bijkomen en er zullen ook BKR Deelnemers hun deelneming stopzetten, we kunnen geen verantwoordelijkheid nemen voor de lijst maar met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid kunnen we wel zeggen dat de lijst met alle BKR Deelnemers klopt.