BKR verwijderen

Uw BKR verwijderen is bijna niet mogelijk. Hoe komt het dan dat u toch verhalen leest over uw BKR verwijderen wat wel lukt. Het is op zich wel mogelijk om uw BKR te verwijderen, maar dit gebeurd alleen in enkele unieke situaties en uw BKR verwijderen is niet zo eenvoudig als soms wordt beweerd.

Uw BKR Codering opvragen
Het is belangrijk dat u weet waarom u een BKR Codering heeft, daarom is het verstandig om dit unieke artikel te lezen: BKR Codering opvragen. Dit artikel is geheel gratis te lezen en geeft veel informatie over hoe u uw BKR kunt opvragen. Dit is de eerste stap in het verwijderen van uw BKR. U moet namelijk weten waarom u een schuld heeft en bij welk bedrijf. Dit is namelijk noodzakelijk om in de toekomst uw BKR eventueel te kunnen verwijderen.

Waarom is dit nodig?
U heeft uw BKR gegevens nodig omdat u moet weten waarom u een registratie heeft en bij welk bedrijf. Dan weet u zelf wel of dit klopt of niet en of er wat aan te doen is. Het komt vaker voor dat iemand een onterechte BKR registratie heeft staan. Heeft een bedrijf u foutief geregistreerd met een schuld dan is het in dit geval dus wel mogelijk om samen met het BKR uw BKR te verwijderen. Dit is logisch want een onterecht registratie is immers onterecht en dan hoeft u door het BKR niet in bescherming genomen te worden tegen uzelf, zeg maar de kerntaak van het BKR.

Zoek contact met het BKR
U kunt het BKR bellen, schrijven, mailen en faxen als u ze attent wilt maken op het feit dat u een onterechte BKR notering heeft en u wilt dat uw BKR wordt verwijderd. Dit zal niet altijd worden gehonoreerd want misschien zien zij de BKR notering wel als een terechte BKR notering, maar wie niet waagt die niet wint. Zoek dus contact met het BKR als u echt wilt dat zij uw BKR Codering verwijderen.

Procedure van BKR
Ook kan het zijn dat er een procedure fout is geweest, er zijn dus een aantal regels die voldaan moeten worden voordat u een notering krijgt, en ook in dit geval is het mogelijk om tegen uw BKR codering in ‘beroep’ te gaan als er aan een van die regels niet is voldaan.

Een voorbeeld: het is verplicht voor deelnemers van het BKR u op de hoogte te stellen dat u bij dit bedrijf kan worden geregistreerd mocht u hier schulden opbouwen of bijvoorbeeld een krediet afnemen. Mocht hier nou niet aan zijn voldaan dan heeft u kans op ‘vrijspraak’ zoals we dat zouden noemen in de rechterlijke taal. Uw BKR wordt dat waarschijnlijk wel verwijderd door het BKR. Echter ook hier weer, het BKR kan hier anders over denken en kan besluiten uw BKR te laten staan. Dit kunnen zij doen tot 5 jaar na het aflossen van uw schuld en vaak doen ze dit ook. Uw BKR verwijderen is kortom niet al te makkelijk, vaak zelfs niet mogelijk, maar wel mogelijk in enkele situaties zoals hierboven beschreven.