BKR verwijderen

De laatste jaren zijn het aantal BKR coderingen sterk gestegen. En daarmee ook de vraag om de BKR coderingen te verwijderen. Het is niet onmogelijk om uw BKR codering te verwijderen. Het is echter ook niet altijd gemakkelijk om dit te doen en in andere gevallen is het weer onmogelijk om uw BKR codering te verwijderen.

De beste manier om uw BKR te verwijderen is door een regeling te treffen met de persoon of instantie waaraan uw geld schuldig bent. Dit kost u dus wel geld maar zorgt er ook voor dat u geen BKR codering meer heeft en dus weer geld kunt lenen. Soms is het niet mogelijk om bij de regeling de BKR notering te laten verwijderen en die kan tot maximaal 5 jaar blijven staan.

Heeft u een lichte BKR dan kunt u bovenstaande gemakkelijk voor elkaar krijgen. Ook als u een onterechte BKR notering heeft dan is het mogelijk om uw BKR codering te verwijderen, maar her moet u wel zelf achteraan gaan want vaak is het zo dat als u niks doet de BKR codering ook niet zal veranderen en niemand zal deze voor u verwijderen.

Bij een zware BKR codering is het misschien verstandiger om niet te denken in termen van het verwijderen van uw BKR codering maar eerder in termen van het aflossen van uw schuld want deze is niet voor niets zo aanzienlijk dat u een zware BKR codering heeft. Verwacht niet dat u hiermee uw BKR kunt verwijderen en ga vooral aan de slag met uw schuld, dan komt het BKR verwijderen vanzelf.

Kortom, uw BKR verwijderen is zeker mogelijk maar vaak ook lastig, handig is om uw BKR codering te kennen door deze op te vragen bij het BKR in Tiel. Hierdoor weet u uw codering en kunt u al veel beter inschatten of uw BKR codering te verwijderen is.