Flitskredieten

Flitskredieten zijn kredieten die u snel kunt lenen, maar ook weer snel moet terug betalen. De rentes op flitskredieten zijn doorgaans hoog maar het grote voordeel is dus dat u binnen no-time krediet kunt aanvragen.

Flitskredieten
Een flitskrediet is een redelijk nieuwe soort van lenen. Het is vooral bedoeld voor mensen die op korte termijn geld nodig hebben. Maar ook de banken kunnen veel geld verdienen aan flitskredieten aangezien de rentes hierop niet misselijk zijn. Bijvoorbeeld; hebt u een flitskrediet van 1000 euro en moet u een maand later dit krediet met 5 % rente terugbetalen dan zou u omgerekend op jaarbasis 60% rente betalen. Dit vertekent uiteraard wel het beeld maar 5% rente per maand is wel erg hoge rente als je het zo bekijkt. Dit komt door het risico dat banken lopen op flitskredieten.

Risico’s Flitskredieten
De risico’s op flitskredieten zijn voor de banken dat u niet wordt gecontroleerd op een BKR toetsing bij flitskredieten. Dat er een groot risico is dat u het geleende geld van de flitskrediet lening niet binnen de afgesproken periode kan betalen aangezien u niet voor niets geld leent. Flitskredieten hebben daardoor een hoog rente percentage.

Voordelen van Flitskredieten
De voordelen liegen er echter ook niet om. Stel u wilt op vakantie, maar u heeft net uw spaargeld voor een paar maanden vastgezet. U hebt nu dus niet genoeg geld om op vakantie te gaan. Dan bied het flitskrediet een uitstekende oplossing. De flitskredieten die u kunt afsluiten zorgen op korte termijn voor liquiditeit voor de consument, en ook de reisorganisatie is blij dat u geld heeft om bij hen een reis te boeken. De banken zijn in dit geval ook zeker van terugbetaling van het uitgeleende flitskrediet en zo zijn er dus alleen maar voordelen in dit geval.

Zoekt u een flitskrediet kijkt u dan ook is online rond, er zijn ontzettend veel advertenties en websites die u flitskredieten aanbieden.