BKR Codering

U heeft een BKR Codering? Maar wat is een BKR Codering precies en jou komt u weer van uw BKR Codering af? Deze vragen worden in dit artikel voor u beantwoord!

Ten eerste een BKR Codering hoe kom je eraan? Een BKR Codering krijg je niet zomaar u heeft een schuld opgelopen bij een bedrijf dat is aangesloten bij het BKR ook wel BKR Deelnemers genoemd. Deze bedrijven geven door aan het BKR als u een schuld bij ze heeft, dit doen ze in twee gevallen. Als u een geldbedrag niet of te laat hebt terugbetaald aan het bedrijf dan geven ze dit door en krijgt u in het geval van te laat soms een BKR Codering en in het geval van niet altijd een BKR Codering.

Ook kan het zijn dat u een lening heeft afgesloten, dan kunt u ook een BKR Codering krijgen. Dit ligt echter aan de lening en aan het bedrijf. Er zijn kredietverstrekkers die niet controleren op een BKR Codering en ook niet deelnemen aan het BKR waar u dus in geen geval een BKR Codering krijgt, ook zijn er BKR Deelnemers die u een lening verschaffen maar u krijgt alsnog geen BKR Codering, dit komt omdat u bijvoorbeeld een hypothecaire lening heeft afgesloten, bij een hypothecaire lening krijgt u geen BKR Codering, maar dit krijgt u wel als u meer dan 6 maanden of meer achter loopt op de maandelijkse aflossingen. Een Spaarhypotheek kunt u dus nooit een BKR Codering opleveren aangezien u na bijvoorbeeld 30 jaar het gehele bedrag aflost dat is geleend plus rente.

Ik hoop dat duidelijker is geworden wat een BKR Codering precies is en wanneer u een BKR Codering kunt oplopen. Wilt u uw BKR Codering verwijderen lees dan dit artikel: BKR Codering Verwijderen. Wilt u weten welke BKR Coderingen er precies bestaan en wat deze BKR coderingen betekenen? Lees dat dit artikel: Uitleg BKR Coderingen.