Schuldsanering

De schuldsanering, wat is het precies? En wat moet u doen tijdens en na de schuldsanering? Ook de WSNP en schuldsanering zijn termen die u zeker moet kennen als u te maken heeft met de schuldsanering.

Zit u of een bekende van u in de schuldsanering dan heeft u het zeker niet eenvoudig. Er blijft maar weinig geld over om van te leven ongeveer 70 euro per maand wat zeer weinig is voor een persoon in de hedendaagse economie. Maar u zit niet voor niets in de schuldsanering dit is echt alleen het geval als u een grote schuld heeft gehad en waarschijnlijk nog steeds heeft. Deze maatregelen en regels van de schuldsanering zijn dan ook gerechtvaardigd.

Daarnaast mag u van geluk spreken dat u in de schuldsanering zit, want er zijn genoeg mensen die dit zouden willen gezien hun situatie, maar niet worden toegelaten. Deze mensen ook vaak met een grote schuld maar met een schuldeiser die niet bereid is de schuld van de schuldenaar deels te laten vallen zijn niet zo gelukkig als u want ze worden meestal failliet verklaard. Hun huis en inboedel wordt geveild en de opbrengst gaat naar de schuldeiser. De waarde van uw spullen op een veiling brengen zeker 20 % minder op dan dat ze waard zijn dus dit is voor u een verlies van tienduizenden euro’s. Zorg er dus voor dat u de WSNP goed volbrengt.

De schuldsanering is een periode vaak van drie jaar waar u leeft van 70 euro per maand. Mogelijk iets meer als u kinderen heeft, maar dan kan het zijn dat de schuldsanering langer duurt of dat de schuldsanering strengere eisen stelt. Hoe dan ook de schuldsanering is geen eenvoudige opgave, maar het is beter om in de schuldsanering te zitten dan om failliet verklaard te worden en al uw spullen naar de veiling zien te worden gebracht. Hebt u nog steeds een schuld na de veiling dan blijft deze staan en moet u letterlijk op straat gaan leven of eventueel bij familie leden, maar dat is ook niet heel fijn natuurlijk.

Wat ik u wilt meegeven is dat u de schuldsanering niet per se als een vloek moet zijn maar meer als een redding, als een boetedoening maar een nieuwe kans om na die drie jaar in de schuldsanering weer een nieuw leven op te bouwen. Hopelijk hebt u wat aan dit artikel over schuldsanering en neemt u mijn tip ten harte. Vergeet niet te leven tijdens uw schuldsanering periode.